Az Orionról: Orion Pharma Animal Health

Az Orion Corporation finnországi központtal működő, 90 éve alapított gyógyszeripari vállalat. Gyógyszereket, állatgyógyszereket, gyógyszeripari hatóanyagokat és diagnosztikumokat fejleszt, gyárt és értékesít a világpiacon.

 

Az Orion Pharma Animal Health vezető szerepet tölt be a „hazai" területnek tekintett Skandináv országok állatgyógyászati piacán. Termékválasztéka társállatok és gazdasági haszonállatok számára készülő, saját fejlesztésű, eredeti termékek mellett generikus készítményekből áll. Az Orion licenc szerződések alapján több nemzetközi gyártó termékét is forgalmazza.

 

Saját fejlesztésű fő termékei a Domosedan®, Domitor®, Antisedan® és legújabban a Dexdomitor®. A Domosedan injekció nagyállatok, elsősorban lovak nyugtatója műtétekhez, valamint vizsgálatok és egyéb állatorvosi beavatkozások megkönnyítésére. A Domosedan Gel a száj nyálkahártyájáról felszívódó készítmény, lovak kisebb ápolási beavatkozásaihoz szükséges megfékezés céljára. A Domitor, és az új generációs Dexdomitor a kisállatok nyugtató és fájdalomcsillapító készítménye. Az Antisedan pedig a Domitor és Dexdomitor hatását felfüggesztő, ébresztőszer.


További saját Orion készítmények között szerepel az állatkerti és vadon élő állatok számára készülő nyugtató, cefalexin antibiotikumot tartalmazó készítmény kutya és macska részére, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító nagyállatok számára.
A gyógyszernek nem minősülő Orion Pharma Animal Health termékek legismertebbjei a kedvenc állatok Aptus® táplálék kiegészítők családja.

 

Az Orion Animal Health feladata a humán célú kutatás-fejlesztési invesztíció megtérülésének optimalizációja a fejlesztések eredményeinek állatgyógyászati adaptációja révén.

 

Az Animal Health divízió eredménye az Orion nettó árbevételének mintegy 10 %-a. A további növekedés a sajátfejlesztésű termékek és az ezeket támogató portfolió emelkedő forgalmán kívül cégünk kelet-európai expanzióján alapul.